Kategorier
Flytt

Flyttstädning i Stockholm görs av proffs

Om tanken på en kommande flyttstädning gör dig orolig och bekymrad, finns hjälp att få. Du kan anlita en städfirma som utför flyttstädning i Stockholm. 

Georg har under flera år bott i en stor lägenhet i utkanten av Stockholm. Hans fru lever inte längre och han känner sig övergiven i sin bostad. Med ålderns rätt har han bestämt sig för att flytta till en typ av boende där han kan umgås med både äldre och yngre människor. Några veckor före flytten börjar han få ångest. 

För det första måste han göra sig av med en rad möbler och andra ägodelar som han samlat på sig. Hans barn är beredda att ta hand om vissa släktklenoder, men det finns mycket annat att städa undan. “Pappa, har du funderat på hur du ska göra med flyttstädning?” frågar hans äldsta dotter. “Visst har jag tänkt på det, men jag trodde att jag skulle få hjälp av mina barn”, svarar Georg.

Omfattning av flyttstädning i Stockholm

Inget av Georgs barn verkar intresserat av att hjälpa till med någon flyttstädning. Dotterns stöd i ärendet innebär att hon lämnar en lång lista på vad en flyttstädning i Stockholm ska omfatta. Den listan som hon har hämtat från internet har satts samman av en städfirma som vet hur flyttstädning ska gå till.

Georg börjar läsa på listan. I alla rum ska skåp torkas av in- och utvändigt. Socklar, lister och karmar vid dörrar och fönster ska dammas av och torkas. Radiatorer ska rengöras både på fram- och baksidan. Längre ner på listan finns en detaljerad beskrivning av vad som ska göras i kök och badrum. 

Hjälp av firma som utför flyttstädning i Stockholm 

Georg lägger ifrån sig städlistan. Han har aldrig varit särskilt duktig på att städa och definitivt inte på att utföra flyttstädning. Han ringer sin dotter. “Vet du om det finns någon städfirma som gör billig flyttstädning i Stockholm?” frågar han. “Den lista du fick av mig har gjorts av en städfirma”, svarar dottern. “Jag kan kontakta firman och be dem komma med en offert”.

Efter någon dag får han en skriftlig offert till sin brevlåda. Han bävar lite inför kostnaden innan han får upp kuvertet och kan ta del av innehållet. “Det var ju inte så särskilt dyrt”, tänker han för sig själv. “Och det blir ju inte sämre av att jag kan dra av kostnaden för arbetet som rutavdrag i min kommande deklaration.”

Flyttstädning i Stockholm med garanti 

När han flyttar ut ur lägenheten kommer tre städare på besök. Han visar dem var olika saker finns men efter en halvtimme lämnar han lägenheten så att städarna kan arbeta utan att han stör dem. Dagen efter kommer han till lägenheten för att hämta några kvarblivna grejer. Lägenheten lyser och han är nöjd med städningen.

Hyresvärden är dock inte lika nöjd! Vid besiktningen får Georg några mindre anmärkningar som snabbt kan åtgärdas. Det bekymrar honom inte det minsta. Han ringer bara städfirman som omedelbart tar tag i anmärkningarna. Firman har nämligen lämnat garanti på jobbet.